2018. július 5., csütörtök

L. A. Casey - Gyere ​haza! - Edina kritikája

Sziasztok! Ma fejeztem be a Gyere haza! című rubin pöttyös könyvet. A címe volt az, ami először megfogott, a borítója bevallom, nem tetszik annyira. Gyorsan olvasható, én is 2 nap alatt végeztem vele. Tetszett, hogy a fejezetek be voltak osztva, egy a jelenben, egy a múltban játszódott. Így aztán szépen kiderül, hogy miért is költözött Lane New York-ba.

Alapadatok a könyvről:
Írta:  L. A. Casey
Címe: Gyere ​haza!
Kiadta:  Könyvmolyképző kiadó
Mikor?: 2017
Hány oldal?: 360
Fülszöveg: Ő volt a legjobb barátom, a legkedvesebb pótbátyám és a legjobb védelmezőm. Ő volt a legjobb, és az enyém volt.
Lane retteg a hazatéréstől. Szeretett nagybátyja, Harry váratlanul meghalt, de Lane-nek meg kell küzdenie egy régi démonával is. Kale Hunttal gyermekkoruk óta a legjobb barátok, ám ez a kapcsolat sosem volt egyszerű. Lane miatta hagyta ott a családját és költözött New Yorkba. Fájt látnia, hogy Kale valaki mással boldog, másba szerelmes. Fájt, méghozzá iszonyúan. Tehát fogta a sátorfáját és mindent hátrahagyva új életet kezdett, teljesen elvágva magát a múltjától. Ám most, hogy visszatér, a régi érzések is előtörnek, mintha egy nap sem telt volna el a távozása óta. Az érzelmek mindent elborítanak, a tragédia pedig összehozza az embereket. Vajon Lane képes lesz-e megküzdeni a múltjával, a családjával, a veszteségekkel?


Ahogy írtam is Lane a főszereplő, aki 6 éven keresztül Amerikában él és próbálja feldolgozni az otthon ért sérelmeket. Azt hiszem ezt a regényt mondhatjuk családregénynek is.
Gyerekkora óta legjobb barátja Kale Hunt, aki szinte már a húgaként szereti Lane-t.  Lane szülei is már fiuknak tekintik Kale-t és a bátyjai is, csak egy bökkenő van, Lane.  Beleszeret „bátyjába“ és sajnos ezt az érzést már nem tudja kiűzni magából. Az egyetlen ember, aki igazán megérti az Harry bácsi. Sajnos az ő halálhíre miatt kell hazajönnie és szembenéznie a démonaival. Soha nem hagyná egyedül Harry bácsit még a koporsójában sem.

"– Tedd le a Megszeghetetlen Esküt! – kértem összeszűkült szemmel. (…) 
– Tudtam, hogy nem kellett volna megvennem neked azt a sok Harry Potter-könyvet!
Aztán jön a nagy pillanat, Kale szemébe nézni lesz igazán a nehéz. De azért a Lochlan, a bátyja is tart számára meglepetéseket. Egy olyan lánnyal jön össze, akit Lane soha többé nem akart látni, de mit ad az ég. "

Zsepit azért készítsetek be, mert nem fogjátok száraz szemekkel kibírni. Nagyon sokat olvashatjuk, hogy mit is érez legbelül Lane.  Már nincs Harry bácsi, hogy tanácsot adjon vagy megvígasztalja, egyedül kell meghozni minden döntést.  Mindig a saját érdekeit tartja szem előtt ezért sok dologba belebonyolódik. Viszont rájön, hogy helyre lehet hozni amit eddig elrontott és családjával együtt újragondolják.


"– Emlékszem mindenre arról a napról, mikor először láttalak, Lane. Az volt az első alkalom, hogy élőben láttam egy angyalt."

Szerintem érdemes elolvasni, mert megérthetjük, hogy nem mindig jó a rossz dolgok elöl megfutamodni. Romantikus molyok hajráááá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése