2018. július 13., péntek

Dot Hutchison - Pillangók ​kertje - Edina kritikája

Sziasztok! Úgy gondoltam, hogy egy kristály pöttyös könyvről írok. Dot Hutchison a Pillangók kertje című regénye egy életre nyomot hagyott bennem. Ez volt a második ilyen könyv, amit olvastam, a borítója is magával ragadt, na, de ez a fülszöveg teljesen elbolondított. Nem is tudom, hogy írjak most róla, mivel nem szeretnék túl sokat elárulni, de fel akarom kelteni az érdeklődéseteket. Igazán őszintén mondom, hogy ez a könyv felkerült a legjobbak listájára.

Alapadatok a könyvről:
Írta:  Dot Hutchison
Címe: Pillangók ​kertje
Kiadta:  Könyvmolyképző kiadó
Mikor?: 2017
Hány oldal?: 366
Fülszöveg: A ​szépség még soha nem volt ilyen rettentő.
Egy elszigetelten álló, hatalmas ház mellett gyönyörű kert terül el.
A kert nemcsak buja virágokat és árnyas fákat rejt… A „Pillangók” becses gyűjteményét is: elrabolt fiatal nőket, akiket fogvatartójuk pillangószárnyas tetoválással bélyegez meg. A gyűjtemény ura a brutális, őrült Kertész, akinek mániája, hogy elkapja és megőrizze magának a szépséges pillangólányokat.
Miután a kertet végül fölfedezik, az FBI ki akarja kérdezni az egyik túlélőt. Victor Hanoverian és Brandon Eddison ügynökök kapják a feladatot, hogy göngyölítsék fel karrierjük egyik leggyomorforgatóbb ügyét. Ám a kihallgatott lány, akit csak a Maya néven ismernek meg, önmagában is kész rejtélynek bizonyul.
Ahogy kibontakozik a lány fordulatos és csavaros története, lassan fény derül a Pillangók kertjére is, Maya pedig mesél régi sérelmekről, új megmentőkről, valamint egy szörnyűséges férfiról, aki semmitől sem riadt vissza, hogy rabságban tarthassa a szépséget. De minél többet árul el a lány, az ügynökök annál inkább gyanakodnak, hogy vajon mit titkol még…
Azonnali sikert aratott thriller, mely a Goodreads Choice Awards 2016 szavazáson a 2. helyet érte el, a megfilmesítési jogokat pedig A visszatérő Oscar-díjas producerei vették meg.
Ismerd meg a pillangólányok múltba nyúló titkait!

„– A titkaim olyanok, mintha régi barátaim volnának. Rossz barátnak érezném magam, ha most elárulnám őket.“

Egy szörnyű történet, ami lebilincsel, felkavar, elborzaszt, feldühít és még sorolhatnám.
A történetet Maya, az egyik pillangó lány meséli el, miközben az FBI ügynökkel, Victorral beszélgetnek a kihallgató szobában. Már mindent lelepleztek, csak az a kérdés mi módon. Victor sejti min mehetett keresztül a lány, ezért nagyon sok türelemmel és empátiával fordul Maya felé. Egy feszültséggel teli történetet bíz az ügynökre Maya, feltárja egész életét és legféltettebb titkait is. Ez által betekintést nyerhetünk a Kertbe, ahol kínok között éltek az elrabolt „pillangók”.
Teljesen azonosulni tudtam a lányokkal, átéltem a kilátástalan helyzetüket. Nem volt más lehetőség csak tűrni és tűrni a Kertész beteg cselekedeteit.  Gondolnátok,hogy a thriller és a gyönyörű pillangók összeférnek?
„Nem tanulhatunk meg bátornak lenni. Egyszerűen csak meg kell tennünk azt, ami helyes, még akkor is, ha félünk tőle.“

Mayát nagyon erős lelkiereje segítette át minden szörnyűségen. Néha elborzasztott a nyers igazság.  Le a kalappal előtte, eltűrt mindent és volt egy fénysugara, hogy hátha mégis sikerül egyszer kijutni.
Zseniális történet, igaz nagyon beteg, de még a szőr is feláll a hátamon, ha visszagondolok rá.
Elárulok még két nevet az pedig Avery és Desmond, nekik is van közük ehhez az egész beteg helyhez, de azt derítsétek ki ti, hogy mi.

„Gyerekként az olvasásba menekültem a világ elől, és habár akkoriban már nem igazán akadt mi elől menekülnöm, továbbra is imádtam a könyveket.“

Melegen ajánlom minden pszichothriller kedvelőnek. El kell olvasnotok!
A könyv a Gyűjtő sorozat első része, de egyedül is olvasható. Nagyon várom már a következő részt is és szerintem ti is fogjátok, ha ezt kivégzitek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése