2018. június 27., szerda

Ludányi Bettina - Mennem ​kell - Edina kritikája

Szép napot mindenkinek! Ma fejeztem be Ludányi Bettina írónő egyik művét, ami a Mennem kell címet viseli. Szeretném neki ez úton is még egyszer megköszönni, hogy így vakon megbízott bennem és támogatta a blogunkat. Azt hiszem nagyon nagy dicséret jár neki ezért a regényért, nem akarok nyalizósnak tűnni, de tényleg így gondolom. Na akkor kezdjünk is hozzá. Azért azt még leírom, hogy tovább is olvastam volna.

Alapadatok a könyvről:
Írta:  Ludányi Bettina
Címe: Mennem ​kell
Kiadta:  Olvasni Menő
Mikor?: 2018
Hány oldal?: 320
Fülszöveg: Van ​különbség bűn és bűn között? Isabella da Silva bűnügyi újságíróként dolgozik az Egyesült Államokban. Egy magánéleti válság és egy múltban elszenvedett tragédia miatt egyik nap arra ébred, hogy nincs maradása, ezért Barcelonába költözik. A sors úgy hozza, hogy belebotlik egy égszínkék szemű, veszélyes kinézetű idegenbe. De vajon tényleg véletlen volt ez a találkozás?
Bella azt hiszi, hogy új életet kezdhet a városban, közben pedig fogalma sincs arról, milyen szörnyek lesnek rá Barcelona sötét sikátoraiban. Minden erejével azon van, hogy megszabaduljon a veszélytől, a bűn mégsem ereszti.A Mennem kell egy lenyűgöző, érzelmes és váratlan történet egy fiatal lányról, aki választani kényszerül az eszméi és a szerelem között. Hiába menekült el otthonról, újra szembe kell néznie a gyengeségeivel, a múlttal és a gonosszal. Vajon képes lesz meglelni önmagában az erőt?
Ludányi Bettina legújabb regényében semmi sem az, aminek látszik. Nem tudhatod, ki visel álarcot, és melyik maszk mögött rejtőzik az igazi gonosz. Minden oldallal egyre többet és többet akarsz, a VÉGE főcím után pedig újra át akarod majd élni az élményt.

„Mennem kell. 
Ez volt az a két szó, amely teljesen megváltoztatta az életemet. 
Tíz betű, két szó, egy gondolat.“

Isabella da Silva, hát igen, ő aztán egy nagyon érdekes csajszi. Két lábbal áll a földön, számára semmi nem jelent lehetetlent és mindig igazságot szeretne. Igazi bűnügyi újságíró, aki merész és nem riad vissza még attól sem, ha esetleg egy golyó súrolja valamelyik testrészét. Sajnos fel kellett hagynia kicsit a bűnügyekkel és tiszta lappal kezdenie a Rómában átélt tragédia miatt. Úgy dönt, hogy inkább a gasztronómia és utazás mélyére ás.  Ezek mellett könyvet is ír, már van egy megjelent regénye, de most nincs ihlete, ezért arra az elhatározásra jut, hogy elutazik Barcelonába, egy nyugodt, harmonikus életet reményében, mit sem sejtve, arról, hogy mi vár rá a jövőben.

„Volt bennem elég erő és kitartás, hogy küzdjek. Mindenem, amim volt, az nem csak úgy az ölembe hullott, hanem én magam szereztem meg. Ezt teszi egy igazi harcos, nem?“

A repülőről való leszállást követően beutazik a városba és véletlenül belebotlik Ericbe, aki egy jóképű macsó, viszont a modora kicsit lemaradt valahol. Szegény Bella keze megint kapott egy jó nagyot, ugyanis egyszer már megszenvedett egy balesetet. Az első találkozásnál már rögtön kialakul egy különleges vonzalom kettőjük között. Telnek-múlnak a napok, de Bella nem tud megfeledkezni Ericről, de úgy néz ki ez fordítva is így van. Véletlenül mindig össze kell futniuk valahol, lehet ez a sors fintora vagy szándékos követés? Eric csupa titokkal teli életet él, ezért nem szeretne érzelmeket táplálni iránta. Lehet parancsolni a szívnek?

„A vonzódás végzetes, a vágy pedig a legnagyobb ellenség.“

Főhősünknek nagyon sok mindenen kell keresztül mennie, megtámadják az utcán, szemtanúja lesz a lányok elrablásának. Vajon ezt a bűnügyet is megoldja vagy inkább behúzza az agyarait? Az a fajta aki ölbe tett kézzel nézi végig?
„Princesa” úgy érzi, tennie kell valamit Eric felé táplált érzéseivel. De ki is igazából Eric? Megbízhat benne vagy ő is egy bűnöző? Nem árulom el nektek, áááá, dehogy, tessék szépen elolvasni.


Bellának mindenből kijut rendesen, nem unatkozik otthon. Barátnőjével, Laia-val bejárják a környező városok szépségeit, meglátogatják a galériákat. Nagyon tetszik nekem, hogy miközben olvasok úgy érzem én is Barcelonába vagyok.
Izgalmas és szenvedélyes könyv. Sokszor elástam volna Ericet Bellával együtt, de aztán egy-két oldal után már jöttek az örömkönnyek. Azt hiszem ez a regény a mai kort is jól tudja jellemezni, bármikor történhetnek ilyen akciók, mint ami Bellával.

„Senki nem tudja, vagy csak nem akarják figyelembe venni, mennyi mocsok rejtőzik a felszín alatt. Olyan ez az egész világ, mint egy betegség, ami belülről emészti az ember testét. A felszínen úgy tűnik, hogy minden rendben van, közben pedig a mélyben ott lappang a kór, ott lappang a veszély.“


Mindenkinek nagyon ajánlom aki szereti a pörgős, akcióval teli regényeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése