2018. június 16., szombat

Brittainy C. Cherry - Csendfolyó - Renike kritikája

Sziasztok! Ma egy újabb gyöngyszemről szeretném hozni a véleményem, amit idén sikerült elolvasnom.
A Csendfolyó Brittainy C. Cherry Elements - Az vagy nekem sorozatának harmadik kötete. Nem kell megijedni, a három könyv teljesen különálló történet, semmi közük egymáshoz, leszámítva azt, hogy mindegyik csodálatos.

Alapadatok a könyvről:
Írta:  Brittainy C. Cherry
Címe: Csendfolyó
Kiadta:  Libri
Mikor?: 2017
Hány oldal?: 432
Fülszöveg: Gyerekként szerettek egymásba, ám egy szörnyű élmény rányomja bélyegét a lány életére. Elég erős-e a szerelem ahhoz, hogy leküzdjék a múlt árnyait, amelyek rátelepednek a kapcsolatukra? Brooks és Maggie May szeretik egymást…de nem szeretik önmagukat. Szívbe markoló történetük megszegett ígéretekről, szerelemről, életről és halálról szól, azoknak, akik sodródnak a hullámokkal, és azoknak, akik mellett lehorgonyozhatnak.
Brittainy C. Cherry ELEMENTS – sorozata már milliók szívéhez talált utat. Engedd be te is!

A könyvről csak jókat hallottam eddig. Ilyenkor szeretek utánajárni a híreszteléseknek, hogy mennyi az igazságalapjuk. Volt már úgy, hogy egy könyvet annyira magasztaltak, nekem mégsem jött be. Itt szerencsére semmi ilyesmi nem történt. A Csendfolyó minden várakozásomat felülmúlta.


Maggie és Brooks gyerekként ismerik meg egymást. Maggie tízévesen beleszeret Brooksba, és elhatározza, hogy márpedig ők ketten össze fognak házasodni. Persze a fiú hallani sem akar róla. Aztán mégis megkedveli a lányt, de ezt semmi esetre sem vallja be még magának sem. Aranyos gyerekszerelem az övék. De egy napon minden megváltozik. Ez a nap teljesnen felforgatja Maggie és környezete életét. Nem szeretném jobban kifejteni, hogy mi is történt. A lényeg az, hogy ezután Maggie már nem az a cserfes, életvidám kislány, aki volt. Brooks éppen ezért megfogadja, hogy vigyázni fog a lányra, és mindenben mellette fog állni.


Az évek múlásával egyre jobban erősödik a két fiatal kapcsolata. Brooks az, aki a legjobban megérti a lányt. Az ő párosuk teszi felejthetetlenné a történetet.
A könyv két szemszögből íródott. Így jobban beleláthatunk az eseményekbe, valamint Maggie és Brooks gondolataiba.
Maggie egy végtelenül szerethető karakter, akit megtört az élet, mégis kitartott valahogy. Nem adja fel azt az álmát, hogy egy napon majd minden jobb lehet.
Brooks pedig az egyik legszimpatikusabb könyves pasi, akivel valaha volt dolgom. Bekerült a kedvenceim közé.
A mellékszereplők is el lettek találva rendesen. Mindegyiket a szívembe zártam, főleg Maggie apukáját, és a zsémbes szomszéd nénit, aki a lány egyik legjobb barátnője. A közös jeleneteiket mindig élvezet volt olvasni.


A könyvben fontos szerepet kap a zene és az olvasás. Az első Brooks, a második Maggie nagy szenvedélye. A lány egy igazi könyvmoly. Több olyan regényt is olvasott és szeretett, amiket jómagam is. Ezektől az apróságoktól csak még jobban a szívembe zártam a történetet.

"A te szívdobbanásaid forgatják a földet."

Be kell vallanom, hogy pár jelenet könnyeket csalt a szemembe, pedig ez nálam ritka. Tudom, tudom, már százszor elmondtam, hogy nehezen tudok könyveken sírni, de most mégis megtörtént. Egy kicsit. Na jó, több, mint kicsit. Volt úgy, hogy egy két szóból álló mondat kiverte nálam a biztosítékot.
Az írónő fogalmazása valami csoda. Bátran kijelenthetem, hogy Brittainy C. Cherry bekerült a kedvenc szerzőim közé. Mindenkinek ajánlom a könyveit. Garantálom, hogy nem fogtok csalódni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése