2017. november 26., vasárnap

Colleen Hoover - Maybe ​Someday – Egy nap talán - Közös kritika

Sziasztok! Colleen Hoover neve ismerős lehet a romantikus könyvek kedvelőinek, ő írta ugyanis a Hopeless - Reménytelen trilógiát, ami talán a legismertebb műve itthon. Edina a Hopeless trilógiát olvasta tőle, aminek én csak az első részét olvastam, de nagyon tetszett. Én a Never,never trilógiát végeztem ki idén. Kíváncsiak voltunk tehát erre a könyvre, mert sok jót hallottunk már róla. Lássuk, hogy tetszett. Ez az első közös kritikánk a blogon.

Alapadatok a könyvről:
Írta:  Colleen Hoover
Címe: Maybe ​Someday – Egy nap talán
Kiadta:  Könyvmolyképző kiadó
Mikor?: 2017
Hány oldal?: 392
Fülszöveg: A huszonkét éves Sydney élete maga a tökély: egyetemre jár, jó állása van, stabil kapcsolatban él egy remek sráccal, Hunterrel, és a legjobb barátnőjével, Torival közösen bérel lakást. De minden megváltozik, amikor rájön, hogy Hunter megcsalja, és egyik pillanatról a másikra el kell döntenie, hogyan tovább.
Sydney egyszer csak vonzódni kezd a titokzatos, jóképű szomszéd sráchoz, Ridge-hez. Nem tudja levenni róla a szemét, és valósággal megbabonázza a fiú szenvedélyes gitárjátéka esténként az erkélyen. Ridge sem közömbös iránta, és hamarosan ráébrednek, hogy több szempontból is szükségük van egymásra.
Az Egy nap talán egy szenvedélyes történet barátságról, megcsalásról és szerelemről, ami az első oldaltól kezdve beszippantja az olvasót Sydney izgalmakkal teli világába.


Edina: Ez a könyv tökéletes, minden benne van, amit egy rubin pöttyös regénynek tartalmaznia kell. Készültek hozzá dalok is, ezek nagyon lényegre törőek és hatalmas kifejezőerejük van. Nagyon egyedi ötletei vannak az írónőnek, mindig meg tudja lepni az olvasót.
Az első mondat : „Épp most húztam be egy csajnak“ nagyon megfogott, tudtam, hogy ez nem csak egy egyszerű New adult könyv lesz. Minden lejátszódott a fejemben, ahogy olvastam és mikor a dalszövegeket írták, nem találtam szavakat. Ridge egy végtelenül hűséges és törődő típusú férfi, én is szívesen elfogadnám. :D Sydney és közte már az első perctől izzik a levegő. Nagyon sokszor összetörtem egyes fejezetek közt, de harcoltak és nem adták fel olyan könnyen. A mellékszereplőket is nagyon szerettem, mindenki a szívemhez nőtt, főleg Warren, a hülye beköpésein néha fél napot is nevettem. Tetszik, hogy a zene és hűség téma mellett a mély baráti kapcsolatokat is feldolgozta az írónő. Kettészakadt a szívem, de e mellett a humor is nagy szerepet kap. A cím is teljesen tökéletes, mivel egy ilyen dalszöveg is kipattan Sydney fejéből. ;)
Olvassátok, mert ez egy nagybetűs könyv, szíveket készítsétek elő és hajrááá! Egyszerre szívmelengető, szenvedélyes, fájdalmas és gyönyörű.


Renike: Van úgy, hogy a könyvet még nem is olvasod el, de tudod, hogy imádni fogod. Nálam így volt a Maybe someday-jel. Alig vártam, hogy Edina után én is a kezembe foghassam ezt a gyönyörűséget.
Mondanom sem kell, nem csalódtam. Csak úgy faltam a sorokat, az írónő hihetetlenül jól bánik a szavakkal, lehetetlen letenni a könyvet.
Sydney szerethető karakter, akinek az élete egyik pillanatról a másikra megváltozik, amikor megtudja, hogy a pasija megcsalja a lakótárásával. A lány azonnal elköltözik, de mivel nincs máshova mennie, a nemrégiben megismert szomszédos Ridge-nél kap menedéket. Nem szeretnék sok mindent elárulni a kapcsolatukról, de én még ilyen különleges párosról nem is tudom, olvastam-e valaha. Gyönyörű történet, hatalmas mondanivalóval. Ridge gitározik, Sydney zenéket szerez. Azt hinnénk, ezt már száz könyvben eljátszották előttünk. De nem, mert az írónő be mert vállalni egy olyan dolgot, amiről még nem is olvastam. Most a kritikában nem szeretném lelőni, milyen dologról is van szó, mert ha még nem olvastad, szeretném, ha téged is arcul csapna a felismerés. Emiatt a dolog miatt lett még különlegesebb ez a regény, emiatt olyan népszerű és emiatt tetszik olyan sok embernek.
Nagyon hamar a végére értem, mert meg kellett tudnom, hogy zárul ez a történet, hogy zárul a két fiatal kapcsolata.
Bátran kijelenthetem, hogy ez az eddigi legjobb Colleen Hoover könyv, amit olvastam. És a borító is olyan csodálatos.


Ha még nem tettétek, adjatok neki egy esélyt, hogy szerelembe essetek. Mi előre szóltunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése