2017. december 23., szombat

2017-ben olvasott kedvenc könyvek - Edina

Sziasztok! Ma leírtam nektek a LEGJOBB 5 könyvet, amit ebben az évben olvastam, szerintem biztos lesz benne egyforma a Reniével. :D Nagyon nehéz volt a választás, mert most tartok a 45. könyvnél és ebből nagyon nehéz választani. Csak megsúgom, Reninek tuti benne lesz az üvegtrón. :D Akkor kezdjünk neki.

1. Okváth Anna – Szonáta gordonkára és kávédarálóra


Ez a könyv, egyszerűen leírhatatlan. Már a címe is elárulja, hogy valami nagyon különleges élményben lesz részed, ha elkezded az olvasást. Olyan ez a könyv, mint mikor kisüt a nap egy nagy vihar után. Remélem sokan adjátok rá a fejeteket, hogy elolvassátok. ;-)

2. Leylah Attar –  The Paper Swan - Papírhattyú


Legelőször mikor megláttam ezt a könyvet, azt gondoltam magamban, hogy muszáj elolvasni. Most a borítóra térek ki, az volt ami megfogott. Na és a tartalmáról már ne is beszéljek. Sky az egyik kedvenc főhősnőm, aki kiáll magáért, harcol, bárkit a porba tud tiporni. Itt egy kedvcsináló idézet:

„Vagy a szerelmet választod, vagy a gyűlöletet, mert ahol az egyik él, ott a másik el fog pusztulni.“

3. Libba Bray – Rettentő gyönyörűség (Gemma Doyle trilógia)


Ez a könyv egy izgalmas kirándulás. Már régóta el akartam olvasni, mert a harmadik része ott villog már nagyon régtől a Reni polcán és én mindig szemeztem vele. Csak úgy mellékesen az oldalszáma 800-on felül van. :D De ez nem akadály, pár nap alatt elolvastam, beszippantott. Gonosz szellemek, illúzió, megszállottság, vízköpők és sok-sok misztikus lény, látomások.

4. Colleen Hoover – Maybe Someday – Egy nap talán


Közülünk biztos mindenki hallotta már a Colleen Hoover nevet. Amit ez az írónő csinál a könyvekkel, az nem normális. Először a Hopeless trilógiát olvastam tőle, majd most ez következett. Egyszerre szívmelengető, szenvedélyes, fájdalmas és gyönyörű. Azt hiszem ezt a történetet olvasni kell és nem itt írni róla. Megemlítem Colleen másik könyvét az It Ends With Us – Velünk véget ér c. regény is ugyan ilyen jó. Nagyon sokat gondolkodtam melyik könyvét tegyem a 4. legjobbnak. Melegen ajánlom ezt is elolvasni, csak akkor készítsetek egy jó nagy csomag papírzsepit.

5. Sarah J. Maas – Tüskék és rózsák udvara


Az első igazi fantasy könyv, ami úgy ízig-vérig bennem maradt. Nem okozott csalódást, nagyon szeretem. Már kapható a második rész, alig várom, hogy Reni kölcsön adja majd. :D (köszi könyvtesó :D) Imádtam.

Reni kedvenc könyveiről hamarosan érkezik a bejegyzés. :)

3 megjegyzés: