2017. április 25., kedd

Miért lettünk Csillagpor Könyves Blog?

Amikor Edinával összeültünk, hogy mi is lenne a legjobb név a blognak, mindkettőnknek viccesebbnél viccesebb nevek jutottak eszünkbe. Miután a Könyvbolondokat elvetettük, eszünkbe juttott egy könyv címe, a Csillagpor, amit mindketten olvastunk. Érdekesség, hogy ez tulajdonképpen két könyv. Én Neil Gaiman Csillagporát, Edina pedig Priscille Sibley Csillagporát olvasta. Így már nem is volt kérdés, mi legyen a blog neve. Jól csengő, jó könyvek címe, azonnal beleszerettünk. Reméljük, hogy nektek is annyira tetszik, mint nekünk.

Addig is itt van a két Csillagpor borítója és fülszövege, ha valaki esetleg nem ismerné. Tervezünk majd róluk írni külön bejegyzést is.


Neil Gaiman - Csillagpor

Neil Gaiman könyve is úgy kezdődik, ahogyan a legjobb történetek általában: egy fiúval, egy lánnyal meg egy beteljesületlen szerelemmel. De aztán egyáltalán nem úgy folytatódik, ahogyan a mesék folytatódni szoktak. Neil Gaiman ezzel a regényével is bebizonyítja, hogy nem véletlenül tartják őt a modern fantasy egyik legnagyobb alakjának.
Falva falva egy aprócska település Angliában. Arról a falról kapta a nevét, amely a falu határában húzódik, és elválasztja az emberi világot a varázslatok birodalmától. Egy hűvös októberi estén a fiatal Tristran Thorn hullócsillagot lát a falon túl a földre zuhanni, és hogy elnyerje a gyönyörűséges Victoria kezét, megígéri a lánynak: elhozza neki a lehullott csillagot. Tristran elindul hát élete nagy kalandjára a falon túli varázslatos világba, amelyet a legfurcsább teremtmények és soha nem látott lények népesítenek be. Hűséges társak, halálos ellenségek várják, és ha Tristran elég kitartó, olyasmit találhat meg, amire egyáltalán nem számított.

Priscille Sibley - Csillagpor

Szerelemből tragédia. Tragédiából remény.
Egy férfi és egy nő. Gyerekkoruk óta ismerik egymást. Matt kétéves, amikor először a karjában tartja az újszülött Elle-t, tizenhét, amikor csillaghullás idején először megcsókolja, és harminchárom, amikor feleségül veszi. Mindenük megvan, amire vágyhatnak. Csak egyetlen űr tátong az életükben, a közös gyerek hiánya.
Ám egy ártatlan baleset mindent megváltoztat. Elle kómába esik, és a végakarata alapján nem szabad gépekkel életben tartani. Egy csoda mégis felülír mindent. Kiderül ugyanis, hogy gyermeket hord a szíve alatt. Vajon mi az erősebb? A jog, amelyre Matt anyja (aki egyben Elle keresztanyja is), Linney hivatkozik? Vagy az új élet reménye?
Az érzések mellett a jogászok is egymásnak feszülnek. A tét: élet vagy halál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése