2018. augusztus 12., vasárnap

Marilyn Miller - Küzdj ​velem - Edina kritikája

Helló molyocskák! Tegnap éjszaka fejeztem be Marilyn Miller, magyar írónő egyik remekét. Szeretném még egyszer megköszönni a bizalmat és, hogy kaphattunk egy dedikált példányt. Azt hiszem ez a regény igazán a szívembe lopta magát. Már a cím is megragadott, mert én is mindenért megküzdök. A Küzdj velem című könyv egyszerűen letehetetlen volt. Dereknek és Naominak igazán volt miért küzdeni.





Alapadatok a könyvről:
Írta:  Marilyn Miller
Címe: Küzdj ​velem
Kiadta:   Colorcom Media
Mikor?: 2018
Hány oldal?: 330
Fülszöveg: Két ​ellentétes világ és egy szenvedélyes szerelem.
Egy bokszoló, Derek Deckart, aki elismert sportember, és persze igazi nőcsábász. Egy férfi, akit körülvesz a csillogás, akinek mindene megvan, amire egy férfi vágyhat. Az élete azonban teljesen megváltozik, amikor megismerkedik Naomival. Két ellentétes ember, két ellentétes világ, ami bizony hamar megmutatkozik. Naomi nem tudja elfogadni Derek brutális világát. Ám a kettejük között lévő vonzalom annyira erős, hogy a határok, melyek elválasztják őket egy napon elmosódnak. Izgalmas és szenvedélyes szerelem alakul ki köztük és mindkettejük élete megváltozik. Mikor azt hinnék a boldogság örök, a sors közbeszól, és egy tragikus napon minden megváltozik. A boldogság szertefoszlik és álmok hullnak darabokra.
És az igazi küzdelem még csak most kezdődik…
Feladhatjuk-e az álmainkat, vagy önmagunkat azért, hogy a másik boldog lehessen? Küzdhetünk-e akkor is, ha minden elveszett, amit egykor szerettünk?
„Amikor eléred az elérhetetlent a lelked szinte szárnyakat kap. Erősebb leszel, mint valaha, nem lesz olyan, amit ne bírnál ki érte. Mert adjon a Sors újabb és újabb pofonokat, te állni fogod,
mert legbelül érzed, hogy érte megéri KÜZDENI!”

"Ha valamit nagyon akarunk, és tiszta szívből harcolunk érte, nyerhetünk. Mert küzdelem nélkül nincs győzelem, és mert van, amiért megéri küzdeni."

Derek, a Tornádó néven ismert híres bokszoló egy igazi nőcsábász, mindenkit megkap, elég egy szép mosoly. Viszont egy estén meglátja Naomi Summers-t, aki nem adja olyan könnyen magát, mint azt Derek hiszi. Két ellentét találkozik, de küzdenek a végsőkig azért, hogy egymásra találjanak. Naomit nagy veszteség érte és ezért is fél a Tornádó közelségétől.

"Mindannyian viselünk álcát, ami mögé elrejtőzünk. De miért? Mert félünk? Miért akarunk mások lenni, ha az, akik vagyunk, egyedi?"

Naomi a kórház rehabilitációs osztályán tölti a mindennapjait, neurológus szeretne lenni. Itt találkoznak másodszor, mivel Derek bokaficammal bekerül gyógytornára. Barátnőjével, az orvostanhallgató Nikivel bérelnek lakást és egymást boldogítják. Niki egy teljesen más személyiség, nagyon csíptem, haláli a szövege. Mindig bíztatja barátnőjét, hogy legyen kicsit optimistább és ne féljen Derek erős személyiségétől, hisz őket egymásnak teremtették, csak egymás mellett tudnak önmaguk lenni. Nehezen tudja elfogadni, hogy szerelmét sokszor összeverik, számára a bokszmeccsek kínzást jelentenek, viszont Dereknek ő ad erőt.


Megismerhetjük a bokszolók világát, hogy milyen csapat áll egy bajnok háta mögött, Robert, Derek legjobb barátja, Joe, aki az edzője és Rebeka, ő a kajafelelős. Robert nagyon a szívén viseli nagyképű haverja sorsát. A Dereket ért tragédiák során is mindig mellette van, próbálja kihúzni minden bajból. Ezzel a két tragédiával úgy néz ki, hogy a nagyfiú sem képes megbirkózni. Vagy mégis? Van még kiút? Bír küzdeni? Van miért és kiért küzdeni, ha úgy gondolja mindene elveszett?

„Minden embernek szüksége van egy társra, hogy érezze, tartozik valakihez. Hiszen nem bolyonghatunk egyedül az élet útvesztőiben, nem vívhatunk meg minden harcot egyedül, és nem lehetünk mindig erősek. Mert szükségünk van egy társra, aki letörli könnyeinket és azt mondja: – Ne félj, csak küzdj velem!“

Szerintem egy nagyon jól kidolgozott és felépített regény. Nagyon tetszik az írónő stílusa és azok a gondolatok pedig, egyszerűen imádom. Olyan valóság szaga van a könyvnek, mint egy film, úgy lepergett előttem ez a történet. Én melegen ajánlom mindenkinek, aki szereti az élettel teli könyveket, mert ez biztos, hogy az.

„Ebben a pillanatban egymásra talált két szív, akik bár makacsul tagadták egymást, végül egymáséi lettek egy szenvedélyes éjszakán, egy éjszakán, ami örökre megváltoztatta az életünket!“

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése